Restaurant Santa-Marina Primošten

DSC04391

Događaji i slavlja

U našem restoranu se često rade slavlja i fešte. Restoran može primiti do 80 ljudi. Do sada smo imali mnogo događanja – krizme, pričesti, zlatne pireve i slično. Prostor je dosta velik i idealan za slavlje. U takvim slčajevima najčešće se rade menui za cijelu skupinu (pašticada i slično) ali najčešće je tu peka.


mix 252

O nama

Restaurant Santa-Marina otvorio je Milan Markoč 2001 godine nakon dugogodišnjeg iskustva rada na prekooceanskim brodovima te više godina vođenje Pizzerie ZG u samom centru grada. Restoran je obiteljski posao, tako da ‘iza šanka’ rade dva sina -Antonio i Ivan, te kćer Marina, a u kuhinji Glavni kuhar Milan, te majka Senija na pizzama i spremanju kruha.


primosten2

Povijest Primoštena

Prema arheološkim istraživanjima život na ovim prostorima utemeljeno datira iz VII. stoljeća prije Kristova rođenja (arheološko nalazište Kunara). Administrativno gledano, područje Primoštena pokriva dio Hilličkog poluotoka kojeg spominju mnogi antički izvori. Prostore su nastavali Hilli koji su bili pripadnici Ilirskog plemena po kojem je poluotok i dobio ime.